Să naști prunci pentru alții…

S

Se numește  Carole Horlock și este mamă-surogat. Adică un fel special de mamă: căreia i se face inseminare artificială, iar apoi naște contra-cost un copil. Amintita doamnă este căstorită și are doi copii (ai săi, în deplina normalitate familială). Numai că, după ce se vor fi născut aceștia, ea și-a descoperit vocația de a naște mai mulți copii. În felul acesta a ajuns la o cifră record: 19 nașteri. Ați citit bine. Este mama a 19 copiii pentru nașterea cărora a luat bani grei și care sunt în familiile ce au făcut comanda.

După cea de-a XIX-a naștere (un băiețel destinat unei familii din Franța), născătoarea și-a anunțat retragerea. Va ieși la pensie, dacă putem spune așa. Putea mass-media să rateze o asemenea știre?! Nicidecum! Așa se face că aflăm tot soiul de detalii chiar de la Carole care la doar 46 de ani se poate lăuda cu un palmares inedit. Să mai precizăm că îndeletncirea este ilegală, dar și aici ingeniozitatea mămicii de ocazie a fost magistrală. Sumele de bani ce trebuia să le încaseze au fost convertite în cadouri care trebuiau să acopere înțelegerea dintre părți. (Doar n-ar fi putut să taie chitanță la ieșirea din maternitate, nu?!). După spusele ei, a încasat nu mai puțin de 350.000 de euro. O simplă împărțire la 19 îți arată cât costă… un copil. Înfiorător!

Fenomenul descrie (alături de altele) degradarea morală în care ne aflăm. Cine mai crede în providența după care pot să aibe copii, alții nu?! Cine se mai înfioară în fața unui destin matern frânt?! Ne așteaptă anomalii de tot felul, pentru că omul fără repere morale acționează doar pe bază de instinct și pretenții. Nebănuite sunt căile materialismului și ale iresponsabilității. Totul se reduce la raportul dintre cerere și ofera, că doar suntem în economia de piață. Și când te gândești că e vorba – totuși – de vieți umane, de copii care sunt născuți de o mamă și crescuți de alta (în vreme ce prima este în viață). Doamne ai milă!

 

comentarii

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.