Putem sărbătorii liniștiți

P

Dacă cineva își făcea probleme pentru sărbătorile de iarnă, atunci trebuie să-l liniștim. Ce fel de probleme? Păi… cu terorismul internațional. SRI-ul ne-a asigurat că două potențiali teroriști au fost expulzați miercuri de pe teritoriul României. Aceștia aveau legături cu o organizație afiliată ideologic Al-Qaeda și reprezentau puncte de sprijin sub coordonare externă în condiții de conspirativitate. Mai mult, aflăm cum cei doi derulau activități pregătitoare pentru comiterea unei acțiuni teroriste pe teritoriul României în perioada sărbătorilor de iarnă – a declarat prin purtătorul de cuvânt al instituției, Sorin Sava.

Putem răsufla ușurați. Serviciile secrete, îndrituite cu protecția noastră, și-au făcut cu bine datoria. Aceste două cazuri ne sunt prezentate ca un fel de trofeu cu așteptarea – probabil – să apreciem adânc isprava în sine. Iar eu personal o apreciez. De ce n-aș face-o?! Cei doi poate chiar reprezentau un pericol real. Poți știi ce e în mintea lor (și nu numai a lor)…

Ce mă întreb eu e altceva. Oare mai sunt români care să se teamă de atentate teoriste în acest colț de Europă? Oare pe fondul unei sărăcii strigătoare la cer și a lipsei de siguranță pe toate planurile, mai își permite cineva „luxul” de a se mai teme de Al-Qaeda?! Mă îndoiesc. Acum când românul își face calcule pentru masa de Crăciun și cea de Anul Nou, când vede câte pericole imediate îl pasc, nu cred că-și mai face probleme atât de… globale. Paradoxal, frica de terorism pare cea mai mică dintre toate. Degradarea societății românești e mult prea accentuată să mai avem timp (a se citi nervi) și pentru alte fobii. Oricum… bine c-au plecat cei doi. Sperăm să fi fost doar aceștia… Oau!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.