Printre tineri (din nou)

P

În ultimul timp, periodic, slujesc la seri și conferințe de tineret. Azi am fost la Biserica Penticostală Noua Speranță din Zalău. Invitat de un mai tânăr coleg de Institut, Adi Roșan, am avut seară plină de har și binecuvântari.

Alături mi-au fost câțiva tineri talentați, constituiți într-o trupă recent înființată. Sunt conduși de Andrei Lucaci, nu au încă nume, iar majoritatea aparțin Bisericii Maranata (Oradea). Au cântat magnific. Mai mult, au reușit să conducă mai bine de 200 de tineri într-o închinare înălțătoare. Voci bune, lucrate; instrumentație variată. Toate aprecierile…

Mesajul ce l-am transmis tinerilor s-a intitulat Caută-L pe Dumnezeu de tânăr, și se inspiră din biografia împăratului Iosia. Un împărat care la doar 16 ani a început să-L caute pe Domnul într-un context total inadecvat. Templul era invadat de idoli, închinarea era compromisă. Dar tânărul Iosia perseverează, face reformă, își adună un nucleu în jur. Și, cel mai important, reușește.

Sper ca această microbiografie biblică să fi stârnit interesul și să aducă roade. Doamne ajută!

comentarii

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.