Pericolul relativismului

P

Sentimentele anticreștine sunt răspândite nu numai în campusurile universitare, ci și în școala elementară și în licee.

  • Profesorii de biologie susțin că viața este doar timp plus materie, plus întâmplare, fără nicio semnificație și fără niciun scop.

  • Profesorii de istorie subliniază că subiectivitatea istoricilor subminează posibilitatea de a cunoaște adevărul istoric obiectiv.

  • Profesorii de fizică spun că lumea materială este singura care există și va exista vreodată.

  • Profesorii de arte spun că frumusețea se află în ochii privitorului.

  • Profesorii de limba engleză pretind că toate interpretările unui text sunt la fel de valide, deoarece cuvintele nu sunt purtătoare de sens absolut.

  • Profesorii de religie arată că creștinismul nu se deosebește prin nimic de celelalte religii.

(Alison Thomas)

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.