Mai mult decât cuvinte, fie ele și ale Scripturii

M

Pericolele așa-zisei „argumentări cu ajutorul Bibliei” – constând în scoaterea unui pasaj scriptural din context pentru a sluji un scop preconceput – sunt bine-cunoscute. O afirmație izolată luată direct din Biblie, afirmație invocată adesea drept călăuzire personală, poate fi folosită contrar scopurilor lui Dumnezeu, contrar intențiilor Sale în ce ne privește. Numai Biblia ca întreg este Cuvântul scris al lui Dumnezeu.

În toate cazurile, pentru a descoperi ce ne spune Dumnezeu trebuie să trecem dincolo de cuvintele Bibliei, dar nu avem voie niciodată să le ocolim. Învățăturile Bibliei, oricât le-am studia și oricât le-am crede, nu pot niciodată să constituie umblarea noastră personală cu Dumnezeu. Ele trebuie să fie aplicate de către fiecare individ în parte la situațiile concrete în care se găsește; dacă nu facem acest lucru, ele nu vor fi parte din viața noastră.

(Fragment din În căutarea călăuzirii, de Dallas Willard, Cartea Creștină, Oradea, 2012, p. 190)

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.