Jos cu PowerPoint-ul

J

Am trăit s-o aud și pe asta. Un nou partid elvețian luptă pentru desființarea software-ului PowerPoint. Dacă am înțeles eu bine, se și numește Partidul Anti-PowerPoint și afirmă că prezentările de acest gen costă Elveția 2,5 miliarde de dolari.

Suma de mai sus este văzută ca o pierdere și este calculată pe baza unor date neverificabile. Pur și simplu se consideră că prezentările PowerPoint sunt neproductive pentru 85% din audiență. Pentru că programul cu pricina are și conotații didactice, se cere imperios ca elevii și studenții să nu mai fie obligați să-l folosească (ei recomandă alternativa PPT, destul de ignorată în prezent).

Este vorba, în sinteză, de o luptă deschisă împotriva acestei maniere de a comunica informații. Să nu mai facem prezentări PowerPoint pentru că sunt ineficiente și suspecte. Iată un deziderat cel puțin interesant. Dacă nu ai alte probleme mai mari, te agați de lucruri de genul acesta. Într-o lume în care se moare de foame și în care unii mor cu zile din cauza lipsei de asistență medicală, există un număr de elvețieni care văd în PowerPoint pericolul cel mare; un fel de balaur cu șapte capete…

Să fim totuși rezonabili. Știu că în democrația noastra de toate zilele fiecare poate să spună și să militeze pentru orice. Cu toate acestea, nu cred că acest software este capătul de țară, să zic așa. Este aproape o manie ce văd eu aici. Sau poate și criza mondială are vreo legătură cu existența PowerPoint-ului?! Cine mai știe…


Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.