Joaca de-a polemica

J

De când am deschis acest blog m-am ținut departe de polemici tăioase și subiecte incandescente. După unii e de bine, după unii e de rău. Unii spun: Așa trebuie, frate!; alții spun: Sunteți un laș… frate. Eu însă m-am decis. Voi continua să-mi păstrez blazonul, sfidând matematica rating-ului blogosferic. Să mai faci valuri pe o mare virtuală deja agitată mi se pare monoton; să aduci puțină tihnă, un respiro fecund… mi se pare nobil.

Totuși, doresc să vă aduc la cunoștință – în caz că nu ați citit deja – că potrivit unui anume Străjerul Pettrusu nu sunt altceva decât un KGB-ist sub acoperire. Sunteți surprinși?! Nu e cazul. Acuza mi se aduce pe fondul unei polemici cu un forumist ce-mi ia apărarea (dl. Vasile Bouleanu). Punctul de plecare: articoul meu despre pneumatologia lui Băsescu. Străjerul amintit este demult cu ochii pe mai marii Cultului Creștin Penticostal și (afirmă dumnealui) a semnalat o sumedenie de neajunsuri la acest nivel.

Pe acest fond, sunt și eu aruncat în aceeași oală. De ce? Am îndrăznit să critic aluzia președintelui la Duhul Sfânt. Nu știam că e interzis. Sincer nici nu mă gândeam să stârnesc o asemenea reacție. Mă liniștesc însă la gândul că inchizitorul nu mă cunoaște personal… cine știe unde s-ar fi putut ajunge. Precizez totuși că nu sunt dependent decât de propriile mele opinii pe care încerc să le subordonez Scripturii. Nu cultiv nici un soi de mesianism personal, ci îmi doresc să fiu doar martorul lui Hristos pe aici. Nihil sine Deo.

comentarii

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.