Ironia unei drame: Jadwiga Kaczynska

I

Are 83 de ani și l-a născut pe fostul președinte al Poloniei, Lech Kaczynski. Acum este foarte bolnavă, iar celălalt fiu al ei, Jaroslaw, a decis să nu-i spună nimic. De câteva zile tot întreabă de Lech… dar cei din jur se eschivează. Probabil că e mai bine așa…

Paradoxul este însă uluitor. O lume întreagă a fost conectată la eveniment, iar ființa care l-a adus pe lume pe Lech nu stie nimic. Presimțirile materne își spun cuvântul, dar cei din jur consideră că tăcerea e mai înțeleaptă. Jadwiga, mama lui Lech, își pierde și fiul și șansa de a ști acest lucru. Sinistră ironie a destinului…

Și totuși viața merge înainte. Chiar și în cele mai cumplite drame viața parcă se strecoară pe unde poate. S-a vorbit nedrept de puțin despre mama președintelui polonez. Neștiința ei aproape înfiorătoare face parcă și mai sumbră această poveste nefericită. Dacă totuși va mai trăi ceva timp, mă întreb cât va putea fi menținută această stare a lucrurilor?!

comentarii

  • Consider ca relatia de peritenie trebuie sa dureze atata timp cat cei doi hotarasc pana unde sa se sfarseasca relatia. Este adevarat ca o relatie nu ai de unde sa sti cand se poate rupe si ca atare trebuie sa fii previzibil. Relatie trebuie sa fie bazata pe sinceritate si nu ipocrizie. Relatia care se doreste a fi condusa spre casnicie, trebuie sa aibe la baza cunoasterea personala, reciproca si acordul parintilor. Cand vorbim de relatie de peritenie, in contextul crestin, trebuie sa fi fost stabilit pragul care sa nu fie depasit, fiindca se poate perverti relatia. Prietenia are perioada in care cei doi se cunosc, isi afla defectele, atuurile si potentialul pe care il pot dezvolta mai mult sau mai putin.So, prietenia in acest context are menirea sa concentreze toata atentia asupra lucrurilor care s-au contruit pana la casatorie, intre cei doi.

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.