Ipostaze ale teologului

I

Iată-l pe el, teologul

Meticulos și documentat, om de o hărnicie exemplară. Cuprinderea febrilă a cărții sugerează lecturi asidue.

Sau poate preferați o variantă modernă? Iat-o! Captivat de Scriptură, sobru și exigent, teologul din următoarea imagine dovedește o îndârjire exemplară.

În fine, aveți mai jos teologul simandicos. Cultura lumii se interpune între ochelarii săi delicați și Sfânta Scriptură. Să fie semn rău?! Probabil. Dar oare ar trebui să meargă înainte cu sufletul închistat și fără nici o mlădiere sufletească?! N-aș zice…

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.