În prima linie

Ieri am fost – după ani buni – la o tabără Peniel. S-a ținut la Șuncuiuș, într-un loc de-a dreptul mirific. O pajiște verde lângă Criș, într-o ușoară depresiune străjuită de munți împăduriți. În aceste zile, sute de tineri veniți inclusiv din Constanța și-au întins corturile în jurul cortului mare al taberei. Pe toți i-am găsit joviali și disponibili pentru noi experiențe cu Domnul. Fiecare zi este în așa fel concepută ca nimeni să nu se plictisească. O sumedenie de seminarii pe teme variate, mișcare fizică și sporturi extreme, toate sunt bine încadrate între cele două momente devoționale ale zilei: dimineața și seara.

Cu o experiență deja vizibilă, Oli Oniga reușește să țină lucrurile sub control și să imprime cea mai bună atmosferă. Ține cont cu multă delicatețe de nevoile tinerilor și de zbaterile lor. Această tabără are ca subiect RĂZBOIUL SPIRITUAL, iar titlul este În prima linie. Plecând de la o lectură a epistolei către Efeseni, organizatorii dar și invitații îi chemă pe tineri la o echipare adecvată în marea bătălie spirituală. Aplecându-se asupra problemelor specifice vârstei, tinerii prezenți sunt îndemnați să pășească înainte în numele Lui. Orice alunecare este pusă în lumina ei biblică. Nimeni nu trebuie să se simtă părăsit, nimeni nu trebuie să plece cum a venit.

Salut, așadar, ideea unor tabere regionale unde lucrurile sunt riguroase. Cred că și impactul spiritual este mai mare, iar efectele vor fi pe termen lung. Fie ca tot mai mulți tineri să își găsească în astfel de locuri oportunități pentru convertire sau rededicare. Dumnezeu să răsplătească organizatorilor întregul efort și să le de-a puteri îndoite pentru viitor.

comentarii

  • Ironic (sau nu) dar nu am reusit sa fac legatura intre blog si predicatorul din tabara, desi numele imi suna cunoscut. Azi, am descoperit in reader si cu greu mi-am stapanit un zambet:). Multa binecuvantare!

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.