Ei și noi

E

Fără persepctiva care vede răul drept o forță întunecată aflată în spatele realității umane, chestiunea „binelui” și „răului” în lumea noastră e ușor de descifrat. e fatal de ușor să categorisim „oamenii ca noi” drept fundamental buni și „oameni ca ei” drept fundamental răi. E un pericol de care trebuie să fim conștienți în zilele noastre după dezastroasele încercări din partea unor lideri occidentali de a vorbi despre o „axă a răului” și a porni apoi un război pentru a o nimici. Ne transformăm prea ușor pe noi înșine în îngeri, iar pe ceilalți în demoni; pe adversarii noștri îi „demonizăm”. E un instrument potrivit pentru a evita să gândim, dar e unul dezastruos atât pentru gândirea, cât și pentru comportamentul nostru.

(Din Iisus pur și simplu,

de Nicholas Thomas Wright,

Deisis, Sibiu, 2015, p. 151)

comentarii

  • Aceste texte ar trebui publicate pe Contributors!

    Ar fi foarte frumos ca oamenii sa auda niste opinii sanatoase din sfera crestina, in mod special acum cand sunt porniti impotriva BOR si IPS Daniel…

    Va incurajez sa le publicati si acolo 🙂

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.