Dacă așa și așa… ești român

D

Am primit în ultimul timp câteva link-uri cu băieții ăștia. Mi-au atras atenția și m-au destins. Privindu-i cu atenție, mi-am dat seama că știu să facă bine haz de nacaz. Și mi-am mai dat seama de ceva: că hibele nației pot fi puse și în replici inteligente. Că nu trebuie să fi neapărat vulgar pentru a-ți descrie cusururile etnice, dar nici atât de emfatic încât să nu mai înțeleagă nimeni ce-ai vrut să spui.
Iutubul ce vi-l ofer aici se înscrie în aceeași gamă. Radicală și jucăușă, protagoniștii merg drept la țintă. Într-un mod ușor digerabil și hazliu, ei demască de fapt impostura, snobismul și infatuarea. Metehne a căror origine se pierde în negura timpului, sunt livrate concis și usturător.
Să fie oare acest mod de a prezenta lucrurile un secret civilizator? Poate din joaca lor bine articulată iese o cale mai sigură de-a ajunge la mințile concetățenilor noștrii. Poate că unii doar așa „se prind”. Dar dacă nici în felul acesta nu-ți dai seama unde bate vorba lor, atunci… ești român!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.