Despre fundamente

D

Criza actuală are un substrat mult mai adânc decât bănuim. Un seism conceptual a transformat lumea civilizată într-un spațiu nesigur. Filozofii și teologii de diferite orientări au încercat răspunsuri, chiar soluții. Absolutul s-a pulverizat într-o sumedenie de teorii, sensul a suferit o atrofiere îngrijorătoare.
Materialul ce vi-l propun este, de fapt, o lansare de carte. E vorba de volumul Credință și rațiune, alcătuit dintr-o colecție de interviuri. Aceste dialoguri au loc cu oameni de diferite vârste, implicați în activități diferite, dar profesioniști și onești. Confesiv în bună măsură, volumul pe care-l prezintă Mihail Neamțu pare un mic balsam într-o lume grăbită și nevindecată.
Discursul în sine merită ascultat, pentru că – spre deosebire de elucubrațiile sale politice – ne evidențiază un alt Mihail decât cel (foarte) public. Aproximativ un sfert de ceas de normalitate și bunăvoință – acest lucru veți găsi. Eu cred că merită!

comentariu

  • teorii…
    se pare ca nu a invatat nimic din teorii, devreme ce se porcaie atat la TV si prrin Parlament….
    mi-a placut si mie, dar mi s-a ingretosat urmarindu-i traiectoria media….

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.