Colegilor mei: cu dragoste

C

Suntem în plin sezon evenghelistic. Alergăm dintr-o parte în alta a țării, iar drumurile lungi (și mioritice) pot fi prilejuri bune de meditație și introspecție. Ne putem revizui atitudinea, ne putem regândi mesajele. Multele ore petrecute în mașină pot fi o binecuvântare specială pentru fiecare. Nu mă îndoiesc de asta.

Zilele astea am dat peste un fragment din Alister McGrath (Îndoială și credință, p. 74) și m-am gândit să vi-l ofer. Luați-o ca o dedicație ce pleacă din inima mea către voi, mai ales în această perioadă solicitantă. Să vă fie de bine!

Dumnezeu se slujește de tine, dar, în ultimă instanță, nu depinde de tine. Cimitirele din lumea întreagă sunt pline de oameni care și-au imaginat că succesul Evanghelie depinde de ei. Totuși mormântul nu l-a putut ține pe Acela de care depinde cu adevărat succesul Evangheliei. Nu noi, ci Hristosul înviat este Cel care susține Evanghelia pe care noi o proclamăm. Să te privești pe tine însuți ca pe un mijloc prin care puterea și lucrarea Hristosului înviat pot fi îndreptate către lume. Nu contează cine ești, ci ceea ce îl lași pe Dumnezeu să facă cu tine și prin tine.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.