Chipul unei drame

C

Seismul a lovit din nou. Plăcile tectonice au și ele dinamica lor, ne dădăcesc specialiștii, dar iată ce drame nasc. Imaginea de mai jos reflectă o frântură din ce se întâmplă în Turcia în aceste zile. Echipe de salvatori încearcă să găsească supraviețuitori printre dărâmături. Când ochii lor se întâlnesc se reaprinde speranța. Brațele se deschid de amble părți iar întreaga suferință este parcă ștearsă.

Dar când trupurile găsite nu mai au viață?! Dar când zac inerte sub greutatea grinzilor de beton?! Dar când ochii celor dragi sunt napădiți de lacrimi?! Autoritățile turce estimează 1000 de victime. Cu toții ne-am dori să se înșele… Dar, oricum ar fi, cifrele sunt doar cifre. Viețile oamenilor sunt însă pierderi incomensurabile. Să fim alături de supraviețuitori așa cum putem mai bine!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.