Cea mai longevivă femeie din lume

C

Jeanne Calment este numele ei. A fost o franțuzoaică de nădejde. S-a născut în 1875 și s-a stins în 1997. Mai exact, a trăit 122 de ani și 164 de zile. Plecând de la premisa că femeile sunt mai longevive decât bărbații, puține s-au apropiat prea mult de această vârstă.

Femeia din imagine a fost de față când s-a inventat automobilul, oțelul inoxidabil, televiziunea și avionul. L-a întâlnit chiar și pe Vincent van Gogh (în 1888), deși n-a fost prea impresionată de înfățișarea acestuia. A mers pe bicicletă până la 100 de ani și nu a aplicat nici o restricție decât înainte cu 5 ani de moarte.

Întrebată frecvent care este secretul longevității, răspundea invariabil: râsul, activitatea intensă și stomacul sănătos. Ultimul ei sfat consemnat a fost: Dacă nu poți face nimic pentru un lucru, nu-ți face griji pentru el. Interesant, nu?!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.