Când acordeonul plânge

C

Nici măcar nu știam că există. Am aflat de el în preziua întâlnirii. Se numește Emil Drăgoi (nume de scenă Emy), s-a născut în 1976 în Poiana Vărbilău (Prahova) și este Regele muzicii jazz la acordeon. Un slalom printre iutuburi vă poate ajuta să vă faceți o idee, iar site-ul personal de asemenea: www.emydragoi.ro
Grație unui grup de priteni din București mi-a fost dat să-l întâlnesc. L-am ascultat trei seri interpretând piese dintre cele mai diverse. M-a uimit. Cântă de la trei ani la acordeon (tatăl său un mare lăutar) iar apoi urmează Academia de Muzică din Paris. Va cunoaște nume grele ale muzicii de improvizație și va interpreta alături de Richard Galliano, Marcel Azzola, Dider Lockwood, Birelli Lagrene, Rosenberg si alții.
Vestea cea bună este că în urmă cu aproape un an s-a întâlnit cu Hristos. Schimbarea a fost pecetluită – în urmă cu o lună – cu botezul noutestamental. Acum este un copil al lui Dumnezeu și face planuri de pe o altă poziție. Sigur vom auzi de el tot mai mult și vom savura un talent care, în ultimă instanță, poartă amprenta unui Dumnezeu extraordinar.
Deși voi mai reveni cu detalii, vă ofer mai jos unul dintre interviurile ce le-a acordat nu cu mult timp în urmă. Vă veți delecta!

comentarii

  • Buna, Eu anul trecut am facut un aftsel de circuit prin Romania, deci vorbesc in cunostinta de cauza. Traseul a fost Bucuresti-Tulcea-Sulina-Braila-Iasi-Suceava-nordul Moldovei-Maramures-Cluj-Sighisoara-Bucuresti. A durat vreo 10 zile si a meritat tot efortul si toti banii. M-am simtit neasteptat de bine dar pot sa spun ca nu a fost chiar atat de ieftin pe cat credeam. Am scris pe blogul meu atunci impresii si multi dintre cei care comentau erau incantati si ei de ceea ce le povesteam, fapt ce m-a facut sa cred ca, exact cum ai spus si tu, multi merg prin alte tari si prin Romania, mai putin. Foarte util si documentat articolul tau! Felicitari!

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.