„Baloane care plutesc pe cer”

B

Am avut întotdeauna tendința de a gândi în imagini, așa că îmi imaginam problemele mele ca pe niște baloane care plutesc pe cer. Pe atunci nu cunoșteam atâtea din problemele esențiale la care se gândesc oamenii. Dar ceea ce era extraordinar pentru mine (și este încă și astăzi) a fost că atunci când m-am aplecat asupra Bibliei, am descoperit nu numai că ea a înlătura problemele așa cum ar sparge o armă antiaeriană baloanele dispersate, ci a făcut ceva mult mai fantastic  – a răspuns la probleme în sensul că eu, așa limitat cum eram, puteam sta ca și cum aș fi avut un cablu în mână cu toate problemele și răspunsurile interconectate sub forma unui sistem, în structura căruia Biblia spune că există adevăr.

Mic fragment autobiografic scris în Trilogia lui Francis Schaeffer. Avem aici o viziune sănătoasă asupra problemelor noastre – comparate cu niște baloane care plutesc – și o atitudine corectă față de Sfânta Scriptură. De reținut că existența problemelor nu știrbește bucuria întâlnirii cu textul sacru. Pe de altă parte, lectura consistentă a Bibliei nu ne scutește de încercări și necazuri. Doar că, fiind mereu conectați la revelația scrisă a lui Dumnezeu, putem înainta și învinge.

Dacă tot mai mulți oameni vor gândi în felul acesta fața lumii se va schimba. Avem nevoie de o optică justă asupra realității, dar și de o forță care vine din altă parte decât de la noi. Adevărul Cuvântului lui Dumnezeu ne liniștește în cele mai adânci necazuri, ne îndrumă în cele mai încurcate situații și ne mângâie în cele mai teribile pierderi. Să credem asta mereu, atât pentru noi cât și pentru cei de lângă noi.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.