Verde crud, verde crud…

V

O altă piesă din repertoriul maestrului Tudor Gheorghe. Numită sugestiv Note de primăvară, acastă piesă este una dintre cele mai tulburătoare. Sugestivitatea versurilor, patosul interpretării și armoniile orhestrației și ale corului fac din ea o adevărată piesă de rezistență. Primăvara ne apare aici ca o suverană ce ne copleșește cu verdele ei mult așteptat. Întreaga natură exaltă și se bucură. Totul prinde iar viață, totul renaște. Anotimp de un optimism îmbătător, primăvara este o aducătoare de speranță.
Întotdeauna m-am considerat privilegiat să trăiesc într-o țară cu climă temperată. Și Hegel spunea că marea cultură a lumii s-a scris în țări de acest fel (deși, din păcate, nu prea e cazul României). Pe acest fundal, însă, putem face loc unei ușoare melancolii. Ciripitul păsărelelor ce se înmulțesc îl putem asculta alături de freamătul copiilor ieșiți prin parcuri. Zâmbetul bunicilor poate fi admirat împreună cu zbenguiala animalelor de companie. Și tot așa…
Audiție plăcută!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.