„Un talent ce aștepta să fie dezgropat‟

U

Sunt câțiva ani de când un mic ostaș dintr-un umil sat al Bihorului a început să ne trimită poezii care mărturiseau despre un talent ce aștepta să fie dezgropat. Am ajutat la dezgroparea lui, chemându-l aici la Sibiu și punându-l în slujba Domnului. Fratele Traian Dorz este încă tânăr (20 de ani) și va mai putea da multe lucruri frumoase. N-are nici o școală deosebită, decât școala din sat și școala cea mare a Duhului Sfânt pe care și-a făcut-o în Oastea Domnului. Din școala aceasta au ieșit și poeziile acestea pe care le trimitem prin țară, să facă și ele slujbă plăcută Domnului. Îl predică și ele pe Issus cel Răstignit și Crucea Lui de pe Golgota.

(Dintr-un articol scris de preotul Iosif Trifa și  publicat în Iisus Biruitorul, nr. 38, 15 septembrie 1935, la apariția primului volum de versuri semnat de Traian Dorz: La Golgota)

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.