Revoluția română în imagini

R

Cel puțin la sfârșit de an, cam în această perioadă, ne amintim de Revoluție. Fiecare am trăit acele momente cu mintea de atunci. O dulce naivitate ne-a cuprins pe toți, mari și mici. Dar, cum optimismul fusese demult îngenunchiat, era normal să sperăm din nou, cu inocență. Cerul României a fost preț de câteva zile însângerat. Suferința și doliul au pus stăpânire pe țară, iar lacrimile au scris prima pagină a libertății noastre.
Vă recomand aceste imagini, tocmai pentru forța lor comemorativă. Deși vom încerca fiecare sentimente diferite, merită să ne expunem. Poate că în aceste zile ar trebui să fim mai meditativi, mai înțelepți. Ca români, vom prefața mereu sărăbătorile de iarnă cu amintirea Revoluției. Nu-i rău. Probabil e chiar necesar. Fără emfază și clișee postdecembriste, vă invit să ne bucurăm de libertatea ce-o savurăm de câteva decenii. Apoi, să ne gândim la o mai bună întrebuințare a ei, în folosul nostru și al semenilor. Deasupra evenimentelor (controversate, desigur) să vedem providența suverană a lui Dumnezeu. Istoria este – în sens activ sau permisiv – opera Lui. Să nu uităm asta nicio clipă!

comentariu

  • si totusi, nu toata istoria este opera Lui, DAR este sub controlul Lui! 😀

    Nu putem spune, de exemplu, ca „revolta de la Babel” a fost opera lui Dumnezeu, dar ea a fost stiuta de Dumnezeu inca dinainte sa se intample si cum avea sa se sfarseasca, deci a fost sub CONTROLUL Lui…

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.