A mai trecut un an…

A

Iată-ne și la sfârșitul lui 2013! Repede pentru unii, îngrozitor de încet pentru alții, cu bune și rele, îl încheiem totuși. Ireversibilitatea timpului – necruțătoare treabă. Nu poți să alegi în ani, ca și în zile de altfel. Trebuie să-i iei la rând, să-i adulmeci și să viețuiești de-a lungul lor. Implacabil, timpul își urmează cursul, dar nu trece. Noi trecem, noi ne epuizăm într-un fel sau altul.
Melodia ce v-o ofer drept cadou se numește A mai trecut un an, interpretată magnific de Paula Seling. Ușor patetică (doar e românească 100%), bine modulată și de un lirism insinuant, piesa atinge coarde sensibile ale sufletului. Se reunesc în ea nostalgii, introspecții și visări. Cele trei coordonate ale timpului – trecutul, prezentul și viitorul – sunt prinse în cheie poetică în versurile ce ni se preling peste inimi.
Fie ca această audiție să ne facă mai buni, mai înțelepți. Fie ca aceste ultime zile ale anului să ne amprenteze așa cum se cuvine. Să ne analizăm cu exigență, astfel încât 2014 să ne găsească mai primeniți!

comentarii

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.