Prin… Patagonia

P

Nu știu cum era pe la voi, dar prin zona unde am crescut era o expresie: Du-te în Patagonia! Era un fel de a-i spune cuiva că nu-l mai vrei prin preajmă, era un jargon destul de popular. Pentru a arăta plictisul și chiar supararea unii mai spuneau: Mă duc în Patagonia…

O vreme eu chiar am crezut că Patagonia nu există în realitate, ci se folosește într-un sens stric peiorativ. Mi-am readus aminte de subiectul șugubăț descoperind una dintre cele mai reușite fotografii ale momentului.

Este chiar un cadru bine ales din… Patagonia (Argentina). Aproape ca îmi vine să plec (realmente) într-acolo…

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.