Spre Everest

S

Este fotografia anului 2009, făcută de Bryan Duevel. Locația: una dintre bazele de staționare din Nepal, în urcușul către vârful Everest.

Flash-ul aparatului Nikon D80 a reușit să suprindă un mic univers. Avem aici cam tot ce ne trebuie, aș spune. Avem pe de o parte caracterul improvizat al campusului de staționare, efemer dar și necesar în același timp. Abia în planul îndepărtat ni se oferă argumentul solid: Everestul. Semețul vârf apare aproape inaccesibil, parcă mai departe și mai înalt decât este în realitate. E ca și cum ar străpunge cerul după ce, înainte, a străpuns norii…

comentarii

  • Fotografia şi comentariul mă îndeamnă la pocăinţă.În prim plan,micimea omului cu calabalâcurile lui efemere,iar în spate,domină creaţia Domnului,care promite deschiderea cerului.Am intrat in acest „sanctuar al liniştei”,sub influenţa aerului din alte bloguri.Am făcut un pas şi am inceput să respir ceva deosebit,înălţător.Ceva care mă îndeamna la înţelepciunea Eclesiastului,cap.5,vers.1-3 si îmi aduce aminte că noi formăm sanctuatul lui Dumnezeu,numai dacă suntem santuarul Duhului Sfânt.Doamne ţine-ţi promisiunea şi ajută-ne,pănă la capăt.

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.