Povestea lui Brooke

P

Brooke Bronkowski era o fată frumoasă în vârstă de 12 ani. Dar câte fete nu sunt frumoase la această vârstă… Dar Brooke era și îndrăgostită de Isus. Împărțea Biblii și-i uimea pe toți din jur prin devotamentul ei neobișnuit.

Pe când avea în jur de 12 ani a scris următorul eseu:

PENTRU CĂ AM VIAȚA ÎNAINTEA MEA

Îmi voi trăi viața din plin. Voi fi fericită. Voi fi senină. Voi fi mai veselă decât am fost vreodată. Voi fi drăguță cu cei din jur. Mă voi relaxa. Le voi spune altora despre Hristos. Voi porni în aventuri și voi schimba lumea. Voi fi curajoasă și nu voi schimba ceea ce sunt eu cu adevărat. Nu voi avea necazuri, dar în schimb îi voi ajuta pe alții în necazurile lor.

Știți, eu voi fi una dintre acele persoane care trăiesc pentru a intra în istorie la o vârstă tânără. O, voi avea momente att de bune, cât și rele, dar le voi șterge pe cele rele și mi le voi aminti pe cele bune. De fapt, doar atât îmi amintesc, doar momentele bune și nimic în afară de ele, doar că mi-am trăit viața din plin. Voi fi una dintre acele persoane care merg undeva cu o misiune, cu un plan extraordinar, un plan de a schimba lumea și nimic nu mă va face să dau înapoi. Voi fi un exemplu pentru alții, mă voi ruga pentru călăuzire.

Am viața înaintea mea. Le voi dărui altora bucuria pe care o am eu și Dumnezeu îmi va da mai multă bucurie. Voi face tot ce-mi spune Dumnezeu să fac. Voi călca pe urmele pașilor lui Dumnezeu. În voi da toată silința!

În primul an de liceu, Brooke a fost victima unui accident de mașină. Viața ei s-a încheiat la 14 ani. Impactul ei nu s-a încheiat însă. Peste 1.500 de persoane au fost la înmormântare. Mulți tineri au fost influețați de exemplul și de scrierile ei. A lăsat ceva în urmă!

comentarii

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.