Peste Niagara… pe sârmă

P

Acrobatul Blondin (pe numele său Charles Gravet) este primul care traversează pe sârmă cascada Niagara la 30 iunie 1859. Parcurge pas cu pas coarda lungă de 330 de metri, aflată la 48 de metri deasupra căderii asurzitoare de apă. În ciuda vântului imprevizbili și a balansului de până la 8 metri, Blondin devine o senzație mondială.

Francezul provenea dintr-o familie de artiști cu tradiție. Tatăl său a condus o trupă de echilibriști, iar Charles va crește în această ambianță. După această primă reușită, el își va face un proiect de viață din a trece din nou din nou peste cascadă. Următoarele traversări vor fi mai spectaculoase. Fie cu managerul în spate, fie cu o roabă sau chiar sărind într-un sac, Blondin rămâne în istorie ca unul dintre cei mai curajoși acrobați. Un curaj bine consolidat, pentru că bilitățile lui au în spate mii de ore de exerciții.

Până la urmă, fiecare domeniu al vieții pretinde un anume sacrificiu. Nimeni nu poate fi competitiv din întâmplare. Când suntem impresionați de cineva care a reușit, trebuie să ne imaginăm în clipa următoare un volum imens de muncă. Să fim, așadar, tenace. Să perseverăm și să răspundem chemării lui Dumnezeu prin competență.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.