Longevitate, vitalism și erudiție

L

Nu știu cât de vizionată este emisiunea Ora de veghe. După cum spuneam cândva, recuperez în mod selectiv anumite emisiuni via internet. Aici avem o discuție cu Neagu Djuvara, cel mai longeviv istoric al timpurilor noastre. Tot e o poveste. Fapte, oameni și prioade capătă în descrierea lui candoarea unei povestiri. Admir la fel felul în care se contopește cu subiectul, modul în care se lasă sedus și-și seduce interlocutorul.
Discuția ce v-o propun este una tihnită, fără grabă. Puneți-vă timp deoparte pentru că merită. Va fi o delectare pentru minte și inimă, un fragment de istorie trăită. Să admirăm vitalitatea acestui bărbat care, la 86 de ani, face dovada unei lucidități impresionante. Pe lângă corul analiștilor de care nu mai scăpăm, prezența lui Djuvara este salvatoare. Reușește să te scoată din cotidian, să te poarte pe un tărâm de basm și să te lase mai îmbogățit. Vizionare plăcută!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.