„În suflete speranța crește”

Iată un colind ce și-a trăit cu brio destinul. Creștini, Crăciunul a sosit, în interpretarea grupului Milenium. Ușor melancolic, acest colind are cam tot ce-i trebuie. Vocile, ușor firave, transmit o stare de melancolie și liniște. O curgere melodică bine controlată face melodia „ascultabilă”. Textul este o invitație, aș spune. Este o aducere aminte că sărbătoarea stă să înceapă, iar inimile noastre au nevoie de entuziasm. Virtuțile teologale sunt superb inserate: credința, speranța și dragostea. Fără să te agaseze, cântecul acesta te pune pe gânduri și te invită să colinzi și tu.
Cel care nu are Crăciunul în inimă, nu-l va găsi nici sub brad, spunea Roy L. Smith. Cam despre asta e vorba. De acea bucurie care irupe dinăuntru și care se răsfrânge asupra celorlalți cu generozitate. Să lăsăm, așadar, bucuria sărbătorii să ne inunde și să fim cât mai diferiți cu putință. Să înțelegem – din nou și mai bine – că venirea în lume a Domnului Hristos așează pe noi temelii întreaga istorie.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.