Gimnastul care-l întâlnește pe Hristos

G

Alin Jivan este, fără îndoială, unul dintre cei mai buni gimnaști români. Face gimnastică de la șase ani. Este unul dintre acei sportivi despre care se spune că n-au avut copilărie. Viața lui a însemnat muncă, restricții și presiune psihologică. A obținut rezultate bune și foarte bune, medalii și premii. Nu demult a cunoscut o fată extraordinară ce i-a devenit soție iar acum, împreună, alcătuiesc un cuplu model.
Dar cea mai mare realizare a lui Alin e alta. E una care le înglobează pe toate acestea și, în același timp, le transcede. Gimnastul nostru a avut un moment al întâlnirii personale cu Domnul Hristos. Convertirea lui a produs o undă de șoc printre rude și prieteni. Apoi, după ce televiziunile au intrat pe fir, gestul său a devenit cunoscut și publicului larg. Internetul a vuit de comentarii. Unii îl felicitau, alții îl apostrofau. Dar Alin a rămas același, constant și smerit. După cum puteți observa din materialul video, bunul lui simț este exemplar. Nu se erijează într-un sfânt de neatins, dar nici nu trece sub tăcere experiența ce-a avut-o. De apreciat întreaga lui deschidere, de apreciat felul în care-și depune mărturia. Din câte am auzit, gimnastul călătorește destul de mult, relatându-și întoarcerea la Dumnezeu în diferite spații. Poate fi văzut în biserici, case de cultură sau orice alt loc unde se desfășoară un eveniment evanghelistic. Să ne bucurăm de el și chiar să ne rugăm. Să-l țină Domnul lângă el și să-l facă un evanghelist în breasla lui!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.