Firea se pierde cu… firea

F

Tot românul cu minte se aștepta la o campanie electorală destul de scabroasă. Însă, nu aduce anul ce aduce luna, iar pe plaiurile noastre săbiile sunt mai tăioase decât la alții. Iat-o pe d-na Gabriela Vrânceanu Firea ieșind la atac. Iar cum o polemică pe probleme concrete este ceva prea dificil, dânsa face atacuri la persoană. I se pare primejdios ca d-l. Klaus Iohannis, unul dintre candidați, să acceadă la cea mai înaltă funcție în stat fără a fi (încă) tată. În gândirea ei neaoșă, omul nu-i deplin dacă nu parcurge toate etapele vieții. Sigur, are înțelegere față de motivele de ordin fiziologic, dar și atunci există o soluție: adopția. Într-un fel sau altul, Iohannis trebuia să-și rezolve această problemă înainte de a visa la Palatul Cotroceni.
Ei bine, eu cred că bătăioasa politiciană s-a cam pierdut cu firea. Replică mi se pare un exces, o ieșire viscerală impardonabilă și care aduce numai rușine. Lumea civilizată a învățat demult să polemizeze în jurul ideilor și să nu recurgă la recuzita personală a celor implicați. E jenant să fi atât de indiscretă încât să transformi un amănunt biografic într-un delict național.
Să ne aducem aminte că am avut până acum destui tătici în fruntea țării. De-ar fi să ajungă Iohannis președinte, ar fi măcar primul fără copii. Sigur că nici asta nu l-ar califica în sens strict, dar măcar ar ajuta la exotismul temei. Văzut-am cu stau lucrurile și cu odraslele prezidențiabililor de până acum, dar și cu cei din linia a doua, ca să zic așa. Poate acest presupus handicap ar putea simplifica întreaga schemă a puterii. Oricum, putem rămâne consternați cum un detaliu de familie devine cap de afiș într-o luptă ce pare a se purta în junglă și nu întrea oameni ai secolului XXI.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.