Despre botezul… de la televizor

D

Azi am aflat și eu – via youtube – că Siretul spală păcatele. Două familii de romi din Ivești au primit botezul notestamental, iar una dintre antene a fost, ca întotdeauna, pe fază. După cum vedeți, avem câteva imagini cu momentul botezului, dar și cu atmosfera din biserică. Credincioșii aparțin Cultului Creștin Penticostal, un spațiu confesional în care romii se simt destul de confortabil. În comparație cu vechea viață, există șansa unei schimbări elementare
Nemulțumirea mea e alta. Jurnaliștii anteniști nu se rezumă la prezentarea unor imagini. În dorința de-a părea mai exotică știrea, ne livrează și o interpretare „teologică”. Aflăm că apa râului spală efectiv păcatele acestor oameni și, probabil, așa se explică îndreptarea lor ulterioară. Dar, evident că lucrurile nu stau nici pe departe așa. Dacă botezul lor a fost de calitate, atunci acest lucru depinde exclusiv de relația lor cu Hristos. Dacă au trecut pe la cruce, dacă și-au recunoscut vinovăția și au luat noi hotârâri pentru viața lor spirituală, atunci nu vizionăm un simplu ritual, ci o lucrare autentică a lui Dumnezeu.
Indiferent de etnie, Dumnezeu are suficiente resurse pentru a schimba viața oricui. Dacă voința este pusă în mișcare în direcția corectă, orice om poate să acceadă la statul de copil al lui Dumnezeu. Pe de altă parte, dacă un act de-o asemenea intimitate spirituală ajunge să fie subiect de știre, mă întristează. Cred că deciziile pe care le ia cineva în ceea ce privește credința ar trebui respectate cu discreție și bun simț. Știu că mass-media este invazivă și nu ține cont de nimic (afară de interesul comercial), dar totuși, să nu amestecăm lucrurile. Nu toate se pot bagateliza pe lumea asta și nici pune în aceeași oală cu banalități cotidine. Să nu uităm asta!

Antena 1: Spălați de păcate în apa Siretului from PASI.RO on Vimeo.

comentarii

  • stiti ca va apreciez;” abordarea ” aceasta in mod deosebit. raman si eu uimit ca si dumneavoastra de interesul „antenelor”. problema este ca mai la vale nu se poate folosi apa din cauza pacatelor…

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.