Bucureștiul… de sus

B

stefan-petrescu-bucuresti-1Așa arată una dintre cele mai vestite artere ale Bucureștiului. Fotografia este realizată de Ștefan Petrescu, omul care a reușit să îmbine două pasiuni la fel de frumoase: fotografia și pilotajul. Obiectivul său imortalizează un București mult mai atrăgător și o Românie cu adevărat pitoarească.

La venerabila vârstă de 80 de ani, fotograful sucevean deține deja un adevărat tezaur. Fotografiile lui alcătuiesc două albume superbe, în care e prinsă întreaga Românie. O frescă a țării noastre văzută de sus, deși noi ne-am oprit aici asupra Capitalei. În fond, întreaga operă a d-lui Petrescu e demnă de contemplat. Toate cadrele sunt luate din avion. Nu știu de ce, dar parcă România de sus e mai atrăgătoare. Fotograful nostru are o vedere de vultur asupra întregului peisaj, iar faptul acesta ne e de mare folos. Cu siguranță că pasionații vor studia în detaliu fiecare imagine, iar România va putea fi citită și în acest fel. Dacă tot trăim într-o lume a imaginilor, atunci domnia sa ocupă unul dintre locurile ilustre. Felicitări maestre!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.