Biblia în înțelegerea lui Paul (2)

B

După cum am promis, continuăm cu aprecierile fiului nostru, Paul, asupra cărților Bibliei. Pentru noi ca părinți este o mare bucurie să-l vedem consecvent și silitor. Nădăjduim ca aceste lecturi să-l urmărească de-a lungul întregii vieți.

Așadar,

  • din Neemia am înțeles că trebuie să avem răbdare și credință întotdeauna;
  • din Psalmi am înțeles că trebuie să-L lăudăm pe Dumnezeu în orice vreme cu bucurie;
  • din Proverbe am înțeles că trebuie să căutăm cu orice preț înțelepciunea;
  • din Eclesiastul a înțeles cât de grav este dacă încălcăm poruncile Domnului;
  • din Iov am înțeles că trebuie să vorbim întotdeauna cu înțelepciune;
  • din Estera am înțeles că niciodată nu trebuie să ne dăm bătuți, ci să avem curaj.

comentarii

  • Ce copil binecuvantat aveti Fr. Ghita!!! Eu cred ca Paul va fi un slujitor puternic cand va fi mare poate ca si Samuel din vechime. Domnul sa-i dea lumina deplina din Cuvant . De astfel de oameni are nevoie societatea noastra in care traim .Oameni care il cunosc pe Dumnezeu chiar din pruncie! Fie Binecuvantarea Domnului peste Paul si parintii lui care sunt exemplu demn de urmat!

    • Mulțumesc pentru aprecierile legate de Paul. Da, dacă Dumnezeu a pus în el chemare la slujire, noi ca părinți îi vom fi alături. Ar fi o mare bucurie. Proaspăt întors de pe litoralul croat pot să confirm. Într-adevăr ești bine tratat, țara atractivă și, ce să zic, nu dai banii degeaba. A fost frumos, mulțumim Domnului!

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.