Victoria europeană din 16 noiembrie

V

Cunoscutul realizator TV Radu Banciu m-a surprins în mod plăcut. Deși nu are sensibilități religioase, rămâne și el perplex în fața răsturnării de situație. S-a întâmplat ceva imposibil de prezis, indiferent de cine ar fi vorba. Sutele de mii de votanți din diaspora reprezintă „buturuga mică” ce răstoarnă carul mare. Aparent insignifiant din punct de vedere numeric, gestul românilor plecați a mișcat întreaga țară. Dacă prima parte a zilei de 16 noiembrie a fost „a lui Ponta”, a douăa parte a fost „a lui Iohannis”. În câteva ore bune s-a schimbat cursul voturilor, de fapt cursul istoriei.
De observat dimensiunea europeană a victoriei. Cum puteți observa, epicentrul schimbării s-a mutat în afara României, iar acest detaliu mi se pare genial în comentariu lui Banciu. Acuzați adesea că nu sunt patrioți, concetățenii noștri de departe s-au dovedit mai români ca mulți de-acasă. Iată o lecție care merită consemnată și tratată cu respect.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.