Tumultul din Cartierul Primăverii

T

Cum s-a născut Cartierul Primăverii? Ce lucruri bizare și dramatice s-au întâmplat acolo? De ce Bucureștiul trăiește oarecum prin acest cartier? Iat întrebări la care ne răspunde Stelian Tănase. Mărturii ale unor personalități bucureștene întregesc analiza, oferindu-ne un tablou cât se poate de cuprinzător.
Documentarul gravitează în jurul biografiei și sinuciderii lui Chivu Stoica. Întreg sistemul comunist poate fi citit prin destinul acestui om în urma căruia rămân multe nelămuriri. Iată un mod prin care se poate face – plăcut și precis – o lecție de istorie. M-aș bucura să știu că vizionați materialul cu interes și, de ce nu, să-l recomandați și altora.


Bucuresti Strict Secret – Sinucidere in… de steliantanase

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.