Pleșu și Antonescu: o relație imposibilă

P

Cam așa am putea denumi scurtul interviu ce vi-l ofer. Andrei Pleșu este provocat să-și dea cu părerea despre Crin Antonescu. Deși bănuiam impresiile dânsului pe această temă, aici le-am găsit exprimate concis și fără menajamente. Se poate critica o persoană publică și fără patimă, onest și riguros în același timp. Și cum de pe margine se vede mai bine, d-l Pleșu nu face altceva decât să pună o justă etichetă.
Nu doresc prin această postare să stânjenesc pe cineva. Fiecare are dreptul la orientările sale politice. Inconsistența unui lider se vede totuși cu ochiul liber. A clădi numai pe dispute cu caracter personal nu înseamnă aproape nimic. Ba dimpotrivă, acest tip de a face politică aduce serioase deservicii țării și actului de conducere în general.
Să mai apreciem franchețea dialogului. Faptul că ai o opinie nu trebuie să te sperie, ba chiar să te onoreze. Expunerea publică a ei este un gest democratic și, în bună măsură, pilduitor. Dacă și liderii politici ar învăța această stilistică, fața politicii românești s-ar schimba. Fără încrâncenare, dar ferm, orice opinie poate să-și afle cuvintele potrivite. Până una-alta, să savurăm aceste impresii cu zâmbet!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.