Eminescu n-a existat

E

Așa începe cea mai frumoasă poezie despre Mihai Eminescu. E scrisă de Marin Sorescu, se numește Trebuiau să poarte un nume și este – după părerea mea – cel mai reușit elogiu în versuri închinat marelui poet. V-o recomand în această zi specială, la 161 de ani de la nașterea luceafărului.

Și pentru că tot e sărbătoare, câteva sonorități potrivite. Doina și Ion Aldea Teodorovici, regretații artiști, pregătiți și ei să ne aducă aminte despre… Eminescu.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.