Două nestemate…

D

În mai puțin de două minute, Ioan Gyuri Pascu ne explică despre (cel puțin) două nestemate ale creștinismului. Vă voi lăsa plăcerea de a le descoperi singuri vizionând iutubul. Concluzia este în cheie evanghelică: suntem invitați la o relație personală cu Isus. Știind că e vorba de un artist de talia lui Gyuri Pascu nu poți să nu te minunezi și să-ți pui anumite întrebări. S-a produs ceva particular în viața lui?! A fost un moment pe care l-am putea numi convertire?! Sau chiar așa era el întotdeauna doar că nu a lăsat să se vadă?!
Alături de aceste întrebări, trebuie să-mi exprim admirația față de talentul, sensibilitatea și inteligența acestui om. Muzician bine pregătit, actor comic de mare anvergură și scriitor inspirat, Gyuri Pascu este o voce în spațiul românesc. Dincolo de sincopele sale biografice, probabil spusele lui merită mai multă atenție. A trecut prin multe traume în viață, dar a avut parte și de lucruri frumoase.
Până una-alta să-i savurăm spusele și, dacă într-adevăr este o schimbare autentică, să ne bucurăm. De ce n-am face-o, nu?!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.