Căutându-L pe Prunc

C

Dintre narațiunile Nașterii, avem aici fragmentul din Matei 2.3-8. Parte din Oratoriul Bizantin de Crăciun (de Paul Constantinescu). Materialul vine oarecum în completarea celui precedent, despre Întoarcerea păstorilor și îi are în centrul atenției pe magi.
Poate sunt cele mai controversate personaje din evanghelii (sub aspectul identității), dar și exemplele noastre de devoțiune pentru Prunc. Tenacitatea și dăruirea lor ne sunt exemple, sau cel puțin ar trebui să fie.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.