Amintiri din vremuri demult apuse

A

Se întâmpla la început de an 2010! Trăiam pe atunci reveria emisiunilor TV, cu naivitatea de rigoare. Mă străduiam să găsesc invitați pregătiți și subiecte pe măsură. Dar Domnul a fost bun cu mine. Mi-a rânduit o echipă tehnică devotată, oameni de nădejde pe care te puteai bizui la greu. M-am bucurat de întâlniri suculente, cu dezbatere interesantă și un feed-back încurajator din partea celor care ne urmăreau.
Vă ofer aici, ca o amintire, emisiunea ce-am reliazat-o cu Lucian Oniga pe tema familiei. A fost o dezbatere ziditoare, fapt pentru care-i sunt recunoscător invitatului meu. Viața conjugală are o dinamică specială, drept urmare se cere mereu adusă în discuție. Iar într-o lume în care familia e pusă la zid, când căsătoriile homosexuale proliferează, cum am putea să tăcem?!
Chiar dacă emisiunea Cuvântul în obiectiv nu mai trăiește, rămâne totuși o arhivă consistentă în urmă. Și, mai ales, rămân frumoase nostalgii despre o lucrare coaptă la vremea ei și despre o mână de oameni inimoși și pricepuți. Peste ani, cu mult respect, le mulțumesc!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.