Vremea poeziei

V

Emisiunea Stropi de rouă se difuzează duminica dimineața la RVE Oradea. La acea oră – pe la 9.30 – majoritatea creștinilor ce se respectă sunt la biserică (sau în drum spre). Fără să țin neapărat, m-am trezit implicat puțin în acest proiect.
Într-o discuție cu Angela Gherasim despre limbajul poetic, i-am vorbit despre anumite aplecări ale mele. Așa a venit în discuție poetul Ioan Mantinescu bunăoară. Este cvasi-necunoscut, din păcate. Și eu am aflat despre el de la un prieten bun (Dorin Druhora). Într-un moment fugitiv mi-a scris pe genunchi poezia Cel mai frumos poem. Când mi s-a ivit ocazia am înregistrat-o pentru radio, alături de alte două poezii nu mai puțin prețioase semnate de Vasile Militaru și Daniel Brânzei.
Vă ofer această emisiune și în această variantă. Sper să vă placă și, mai ales, să vă facă bine!

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/62285777″ iframe=”true” /]

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.