Unora le place jazz-ul (5)

U

Pe locul cinci (până unde se întinde și rubrica aceasta) în Topul primelor 100 melodii jazz se înscrie cu succes și My Favorite Things. Compusă și interpretată cu mare șarm de John Coltrane, piesa a făcut istorie și a fost una mereu în preferințele iubitorilor genului.
Coltrane este considerat unul dintre cei mai inovatori compozitori de jazz din perioada modernă. A fost de asemenea și un saxofonist de excepție. Să nu uităm că a început cu un clarinet primit cadou la 12 ani și apoi a urmat un lung proces de perfecționare. Varianta propusă mai jos este din 1961. Virtuozitatea interpreților nu mai are nevoie de nici o completare.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.