Poșta noastră cea de toate zilele

P

Se întâmpla într-un alt 9 octobrie. Tocmai se pregăteau oamenii să intre în ultimul sfert al veacului XIX (1874), când o nouă uniune se profilează la orizont: Uniunea Generală a Poștelor. În 1878 devine Uniunea Poștală Universală, care din 1947 este o instituție specializată a ONU cu sediu la Berna. România este și ea considerată membru fondator.
Deși poșta electronică pare mai facilă (dar poate și mai riscantă) decât cea clasică, să nu uităm că azi sărbătorim Ziua Mondială a Poștei. Arta detaliului și ritualul cu care se trimite și se primește o scrisoare vor rămâne pentru totdeauna ceva unic. Cred că melodia interpretată jovial de Bianca Badea ne-ar prinde bine…

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.