Eticheta

Buzău

B

O predică de… 500 de lei

Iată o știre transmisă pe Antena 1 și care – în accepțiunea mea – are două învățăminte. (1) Pentru evanghelizare nu trebuie doar râvnă și decibeli, ci și o înțelepciune de șarpe. (2) Democrația este suficient de subtilă să amendeze cât se poate de legal propovăduirea Evangheliei. Probabil că ar fi încă multe de spus… dar mă opresc aici.

Pictură, teologie și martiraj: o trilogie posibilă

Se naște în Capitală la sfârșit de secol XIX (anul 1896). Publică sub pseudonimul literar al lui Alexandru Teodorescu, iar numele monahale sunt: Agaton (Mănăstirea Antim) și Daniil de la Rarău. Probabil v-ați dat seama… este vorba de Sandu Tudor. După o perioadă de ascensiune miliară, Sandu Tudor ajunge la Academia de Arte din București, unde studiază cu sârg vreme de trei ani. Este...

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.