Ziua Tatălui și în România

Z

Aflu de pe blogul lui Alin Cristea despre această sărbătoare inedită. Pentru prima dată în spațiul românesc, iată și Ziua Tatălui. A fost doar Ziua Mamei, dar iată că tații și-au luat revanșa. Sună bine…

Să dea Dumnezeu să avem tați de calitate. Psihologii spun că acei copii care nu au avut o relație apropiată cu tatăl lor devin, de obicei, delicvenți. O carte foarte bună pe subiect este scrisă de Josh McDowell: Sunt un tată bun?. Pentru mine a fost o lectură constructivă.

Nu cred că sunt tați perfecți (cum nu cred ca sunt nici mame sau copii perfecți). Cred însă că sunt tați perfectibili. Tați care vor să învețe din greșeli și mai ales din Cuvântul lui Dumnezeu. Tați atenți la nevoile copiilor lor, mai întâi cele de ordin spiritual. Tați care să aibă mult discernământ și să-și conducă întreaga familie în anturajul lui Isus.

Multe binecuvântări, așadar. Să ne achităm de sarcinile care ne revin, dar s-o facem cu bucurie. Să avem un efect tonic în familie și să învățăm iubirea de la Tatăl nostru suprem.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.