Unora le place jazz-ul (2)

U

So What de Miles Davis, ocupă locul doi în The Jazz 100. Este o piesă muzicală complexă și care a marcat istoria genului de câteva decenii. Davis a dominat la vremea sa peisajul muzicii de improvizație din Statele Unite. A fost extrem de apreciat, mai cu seamă că nu avem în față doar un trompetist de excepție, ci și un compozitor învederat.

De ascultat varianta 1964, una dintre cele mai originale. Davis face aici dovada unei virtuozități spectaculoase. Percuția asigură fundalul piesei, în vreme ce pianul doar punctează tema. Piesa – una dintre cele mai celebre din istoria jazzului – pune în evidență trompeta și saxofonul. Este o manieră clasică de interpretare, un loc comun am spune, dar un loc spre care se întorc și tinerii interpreți.


Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.