Povestea Annei (5)

P

Continuare de AICI, AICI, AICI și AICI:

Într-o zi, m-am trezit și mi-am dat seama că era ziua mea de naștere. Mă simțeam mizerabil. Mi se părea că nu-i păsa nimănui. Nu am primit nici felicitări, nici cadouri. M-am dus la lucru ca de obicei, simțimdu-mă pierdută și singură. Stăteam afară lângă barcă, povestind cu o fată din România cu care mă împrietenisem, când am văzut un bărbat trecând prin dreptul nostru și privindu-ne. Mai târziu, când eram în camera mea, așteptând în vitrină să apară un client, același bărbat a venit la mine și m-a întrebat cât ceream pentru o oră. I-am spus, iar el mi-a dat banii. Eram gata să-l primesc, dar el a spus:

-Nu, nu vreau să mă culc cu tine, hai să mergem la o cafea pentru o oră.

Am fost surprinsă; nu mi se mai ceruse așa ceva până atunci. De obicei bărbații nu voiau nimic altceva afară de sex. I-am spus că era ziua mea de naștere, așa că mi-a cumpărat o prăjitură, iar asta m-a mișcat. Mi-a spus că îl cheamă Mark și că era din România. Marc se mutase în Utrecht în urmă cu câteva luni. Mi-a spus că mă auzise vorbind românește și că mă găsea frumoasă.

-Mi-aș dori să ieșim undeva, ca să te cunosc mai bine, a zis el.

-Va trebui să mă plătești, pentru că nu am timp liber, i-am replicat eu. În săptămâna următoare a venit și i-a plătit o zi întreagă de lucru. M-a luat de pe barcă; am avut o zi fantastică, ne-am plimbat, am povestit și am mmâncat în Utrecht. Îmi simțeam inima înmuindu-se și am simțit o emoție ciudată când eram cu el. Am hotărât să-mi împietresc inia, mi-era frică să nu fiu dezamăgită și rănită. I-am spus că nu mai doream să-l văd și timp de trei zile a stat departe. Eram tristă, dar l-am scos pe Mark din mintea mea. Trei zile mai târziu a apărut la barca mea, spunându-mi că îi fusese dor de mine. Și mie îmi fusese dor de el. Mi-a cerut să vin și să stau în hotelul lui. Mi-a spus că avea să-mi plătească taxele, ca să-i pot plăti peștelui meu jumătate din bani, așa cum am stabilit. Am sstat cu el două luni și m-am îndrăgostit. El m-a convins să mă las de prostituție și să mă întorc în România cu el și să începem o viață nouă. Am fost de acord, așa că am plecat din Olanda și ne-am întors în România.

(continuare AICI)

comentariu

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.