O îmbrățișare, multe cruci…

O

Această imagine a făcut ocolul pământului în aceste zile. Data: 11 ianuarie a.c. Ocazia: comemorarea victimelor din Haiti.

Dar nu este numai atât. Este și un antidot pentru amnezia noastră vinovată. Pentru că putem devora evenimentele la televizor, le uităm mult mai repede. Apar altele mai proaspete, iar mass-media are grijă să fie mereu pe val. Și totuși în Haiti au murit 230.000 de oameni. În urmă au rămas sute de mii de aparținători, prieteni și cunoscuți. O mulțime de oameni care au măcar o amintire cu cei plecați dintre noi.

Îmbrățișarea dintre cruci nu te poate lăsa indiferent. Prea multă durere este dozată într-un singur gest. Prea multe cruci a căror amintire apasă prea greu pe umerii celor două femei îndoliate. Cât de imprevizibilă e această existență efermeră numită viață. S-o investim corect și profitabil pentru cea veșnică.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.