Noutăți editoriale

N

Semnalez cu bucurie apariția a două cărți de substanță în ceea ce privește studiul religiei. De fapt este o combinație savanta între teologie, filozofie și istorie. Deși nu am încă în mână aceste cărți mă grăbesc să le sugerez.

Cunosc în bună măsură autorii Hick și Whitehead. Sunt două nume reprezentative pentru teologia modernă. Lucrările au fost traduse la Editura Herald (București), ceea ce deschide (cel puțin în cazul lui Whitehead) o interesantă serie de autor.

(După lectură promit recenzii la fiecare volum.)

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.