Meteodependența de primăvară

M

Suntem din ce în ce mai sensibili. Ne adaptăm parcă tot mai greu la noile provocări climaterice. Dependența de fenomenele meteorologice sunt parcă un sindrom în vogă, și asta nu doar la noi.

Specialiștii ne învață că totul depinde de organismul fiecăruia. Mai exact, este vorba de capacitatea corpului de a se adapta la diferite fenomene atmosferice. De la schimbările bruște de temperatură și presiune, până la anotimpuri, totul pare să ne pună la o grea încercare. Suntem joviali într-o zi însorită, suntem posomorâți într-o zi ploioasă. Uneori folosim vremea de afară drept pretext pentru capriciile noastre. A devenit tot mai la modă să fi… meteodependent.

Desigur că există o legătură dovedită medical între atmosferă și psihicul uman, dar cred că nu ar trebui să ne cramponăm de aceasta. Pledez în ce mă privește pentru o atitudine contrastantă. Știind cât de contagioasă poate fi uneori vremea de afară, îmi impun o atitudine tonică, reconfortantă.

Specialiștii în vestimentație chiar ne indică folosirea unor culori vii, care să intre într-un contrast evident cu ploaia care nu se mai oprește. Și, mai mult, deasupra tuturor fenomenelor este Dumnezeul nostru cel suveran. Nimic nu-I poate sta împotrivă, iar supunerea noastră ar trebui să fie naturală. Bucuria din suflet ar trebui să învingă condițiile meteo aparent nefavorabile!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.